Rwanda het land van de duizend heuvels!

Rwanda, ook wel het land van de duizend heuvels genoemd, heeft enorm geleden onder de genocide van 1994. Op korte tijd kwamen tot 1 miljoen mensen om het leven in de gruwelijke burgeroorlog. Het land heeft zich echter wonderwel weten te herstellen en vandaag oogt de toekomst weer veelbelovend.

DSC_0483 (2)

Wie meer wil weten over de genocide en geschiedenis van Rwanda kan in Kigali terecht in het Kigali Memorial Center. In het Memorial Center wordt de geschiedenis gereconstrueerd via o.a. aangrijpende getuigenissen. Ook het Nationaal Museum van Rwanda, gelegen in Butare en één van de betere musea in Afrika, is zeker een bezoek waard.

Het Volcanoes national park (VNP), bestaande uit 5 uitgestorven vulkanen, is het populairste park in Rwanda. In het spectaculaire landschap, de setting voor de film ‘Gorilla’s in the mist’ leven nog steeds de indrukwekkende berggorilla’s. Een permit voor een gorillatrekking kost in Rwanda  vanaf heden 1500 USD, waardoor Oeganda of Congo een goedkoper alternatief bieden. Het VNP telt ook 2 vulkanen die beklommen kunnen worden.

In het zuidwesten van Rwanda is Nyungwe Forest national park een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. In het prachtig groene regenwoud leven naast chimpansees en 12 andere primaten (o.a. colobus apen) ook 300 verschillende soorten vogels. De ‘Canopy trail’, een hangbrug op 50 meter hoogte, biedt de unieke mogelijkheid om de natuur vanuit een ander perspectief te ervaren. Relaxen kan bij een van de vele watervallen in het park. Ook meerdaagse trektochten (o.a. Congo River trail)en chimpansee trekking kunnen ondernomen worden in Nyungwe Forest national park.

Akagera national park, grenst aan Tanzania, en is dé safaribestemming in Rwanda. Het park is genoemd naar de Akagera rivier die door het park stroomt en overgaat in vele meren, waarvan Lake Iheme het grootste is. Sinds 2010 is het park in beheer van African Parks, en floreert het wildleven als weleer. Olifanten, buffels, zebra’s, leeuwen, luipaarden, hyena’s en vele antilopen kunnen gespot worden in het park. Sinds de herintroductie van de neushoorn is Akagera national park opnieuw een volwaardige ‘big five’ park.

Voor een strandvakantie is Lake Kivu de ideale uitvalsbasis. De beste spots aan het meer zijn te vinden in Gisenyi en Kibuye. Geniet van de uitstekende tilapiavis en aanschouw de vele vissersboten op het meer.

Zwemmen, kajakken, jetskiën of een boottocht maken op het meer behoren ook tot de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een rondreis door Rwanda? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met African Miles via: http://www.africanmiles.com/contacteer-ons/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s