Op avontuur in Kameroen: deel 2

Limbe:

We verlieten Buéa met bestemming Limbe, een kuststad in het zuidwesten van Kameroen. Voor ons vertrek dronken we nog een biertje in een plaatselijke bar, waar we ook Kanda proefden. Dit bleek koeienhuid te zijn (ingesmeerd met een pikant sausje), niet voor herhaling vatbaar!

img_3582

Dankzij de goede wegen, reden we doorheen een prachtige omgeving van uitgestrekte theevelden en bananenbomen, in een klein uurtje naar Limbe.

Tijdens ons driedaags verblijf in de kuststad brachten we een bezoek aan:

Limbe Wildlife Center:

img_3623

In hartje Limbe bezochten we het Limbe Wildlife Center (LWC). Onder begeleiding van onze enthousiaste gids kregen we een rondleiding doorheen het park. LWC speelt een actieve rol in het behoud en de herintroductie van met uitsterven bedreigde diersoorten of dieren die uit ballingschap zijn verlost.  Vele dieren zoals de laaglandgorilla’s, mandrillen, chimpansees, bavianen, slangen en krokodillen worden zo klaargestoomd voor een 2e kans in de natuur. Het project hoopt ook de lokale bevolking te sensibiliseren.  We sloten de interessante rondleiding af in de authentieke bar van het centrum waar we pizza’s aten en cocktails (caipirinha) dronken. De invloed van de vele vrijwilligers uit alle uithoeken van de wereld was hier duidelijk zichtbaar.

img_3605img_3587img_3612

Botanic Garden:

Ons bezoek aan de botanische tuin werd opgesmukt door Emmanuel, een  14 jarig jongetje dat we letterlijk op straat tegenkwamen. Deze kleine jongen vertelde ons vol zelfvertrouwen en zonder verpinken dat hij de beste danser uit Limbe was. Aangezien hij door de staking niet naar school kon gidste hij ons doorheen de tuin. Hopelijk kan dit pienter baasje snel terug naar school want hij bezit heel wat potentieel!

emmanuel

De botanische tuinen zijn opgericht door de Duitsers en zijn een oase van rust in een drukke stad. De tuinen hebben als doel de lokale bevolking te informeren en een research center te zijn voor wetenschap en natuurbehoud.

Seme Beach:

Nadat we afscheid hadden genomen van Emmanuel namen we een taxi (lees; een willekeurige mens met auto die iets wou bijverdienen) richting Seme Beach. De dag voordien waren we in Limbe zelf tot aan het strand gewandeld, maar we keerden een beetje ontgoocheld terug richting ons hotel wegens het vele afval op het strand.

We besloten om naar het nabijgelegen Seme Beach te gaan, een rit van ongeveer 40 km. Dieudonné, onze chauffeur die naast ons ook stinkende vis vervoerde, had na een paar kilometer al autopech. We kwamen tot stilstand midden op een T-punt. Geen paniek, hij belde even een vriend die ons tegen recordtempo naar Seme beach voerde.

Seme beach, een recreatiepark met tropisch strand gelegen aan Seme Beach Hotel, voldeed wel aan onze verwachtingen. Door de nabijgelegen Mount Cameroon op de achtergrond, is het strand bruingekleurd door de lava.

img_3636img_3643img_3650

Het uitgestrekte strand en de wilde golven zorgden voor een welgekomen ontspanning. Onze bovenbenen waren nog steeds stijf na de zware beklimming van de vorige dagen. We spendeerden de volledige namiddag op het strand. Tegen de avond verlieten we het strand en deden opnieuw een beroep op Dieudonné. Hij zou ons binnen het uur komen ophalen. Wanneer Hélène hem meermaals belde met de vraag waar hij bleef kregen we telkens als antwoord ‘very very soon I will reach you’. Toen alle taxi’s weg waren en we als enigste overbleven en niet meer geloofden dat hij nog zou opdagen kwam hij in de verte met knipperende lichten aandraven. Dieudonné, met ontwapenende glimlach én herstelde wagen, verontschuldigde zich meermaals voor de vertraging. Hij moest nog even iemand wat verder weg afzetten en met zijn zevenen vertrokken we terug richting Limbé, TIA (This Is Africa).

Wordt vervolgd…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s