8 niet te missen safariparken in Afrika

Afrika staat bekend als de safaribestemming bij uitstek. Tijdens onze vele onvergetelijke reizen door Afrika bezochten wij al meerdere bekende en minder bekende pareltjes! Wij zetten onze favorieten graag op een rijtje voor jullie:

  1. Chobe National Park (Botswana)

Chobe National Park is gelegen in het noorden van Botswana vlakbij het vierlanden punt (naast Botswana; Namibië, Zambia, Zimbabwe). Het park is beroemd vanwege zijn immense populatie olifanten. Dankzij een enorme rijkdom aan wildleven is het park een waar paradijs voor dierenliefhebbers. Een safari per boot op de Chobe rivier is de ideale manier om veel dieren te spotten.

Ook Savuti, een populaire bestemming in het park, staat bekend om zijn buitengewone weelde aan dieren. Luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, zebra’s en giraffen zijn maar enkele van de frequent geziene dieren in het park. De vegetatie in het park is zeer gevarieerd, van open savanne tot moerassen.

Kamperen in het park is een geweldige ervaring, kijk er niet van op als er een olifant op je kampplaats vertoeft! Wij verzekeren u dat Chobe NP garant staat voor een unieke wildlife experience!

Tip: voor de fotografieliefhebbers raden wij een fotosafari met begeleiding van een topfotograaf aan op de Chobe rivier.

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Okavango Delta (Botswana)

De Okavango delta, Unesco Werelderfgoed, wordt terecht aanzien als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Afrika en is ongeveer zo groot als België. De delta is met 15.000 km2 de grootste inlandse delta ter wereld en vormt een uniek en intrigerend ecosysteem.

Het moerasgebied wordt gevoed door de Okavango rivier en is een permanent moerasgebied bestaande uit een netwerk van lagunes, rivierarmen, beboste eilanden, riet-en papyrusvelden en savanne. Naast een uniek ecosysteem herbergt de delta ook een aantal van de meest exclusieve zoogdieren van Afrika, zoals de cheetah, witte neushoorn, de Afrikaanse wilde hond en de leeuw. Daarnaast is het ook een echt paradijs voor vogelliefhebbers.

De Okavango Delta heeft altijd een enorme aantrekkingskracht gehad op ons. Tijdens ons bezoek hebben we dan ook geprobeerd om een totaalbeeld te krijgen van de immense omvang van dit natuurfenomeen. We verkenden de delta via een combinatie van een (mokoro)boottocht, een wandelsafari en een spectaculaire panoramavlucht!

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Nyika National Park (Malawi)

Nyika NP, het grootste park van Malawi, is gelegen in het uiterste noorden van het land. Het park is gelegen op een plateau met een gemiddelde hoogte van 1800 meter. Het uitgestrekte landschap met zijn heuvels en bossen doet denken aan de Schotse hooglanden.

Zebra’s, roan antilopen, elanden, bushbucks, luipaarden, hyena’s en reedbucks zijn naast 400 verschillende vogelsoorten de meest voorkomende dieren in het park. Je kan het park ontdekken via een (begeleide) game drive, een wandelsafari of er op uit trekken met de mountainbike (een echte aanrader!) om zo te genieten van de uitzonderlijke rust en schoonheid van het park.

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Bwindi National Park (Oeganda)

Een bezoek aan de berggorilla’s is een must voor wie Oeganda bezoekt. Bwindi NP is de ideale plaats om de imposante gorilla’s van dichtbij te bewonderen! Het park behoort terecht tot het UNESCO werelderfgoed.

De tocht door het beklijvende tropische regenwoud kan best zwaar zijn. Ervaren gidsen banen zich met machetes een weg door het woud, het avontuur is nooit veraf! Geniet met volle teugen als je plots oog in oog staat de berggorilla’s in hun natuurlijke habitat, een onvergetelijke belevenis!

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Murchison Falls National Park (Oeganda)

Murchison Falls is het grootste park van Oeganda en heeft heel wat te bieden. Dankzij de Victoria Nijl, die het park doorkruist van oost naar west en uitmondt in Lake Albert, floreert de fauna en flora. De vele rivieren en aftakkingen zorgen voor een wondermooi groen decor!

Het park is genoemd naar de indrukwekkende Murchison waterval, die ongeveer 60 meter breed en 45 meter hoog is. Via een boottocht is het mogelijk om de watervallen van zeer dichtbij te bezichtigen. Langs de boorden van de Nijl is er heel wat bedrijvigheid en zal je de vele krokodillen, waterbokken, badende nijlpaarden en drinkende olifanten kunnen bewonderen.

De vele giraffen overzien trots het heuvelachtige landschap. De dierenbevolking in het park is enorm gevarieerd met o.a. leeuwen, buffels, luipaarden, gevlekte hyena’s, bavianen en verschillende antilopen zoals de Oeganda Kob en het hartebeest.

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Ruaha National Park (Tanzania)

Ruaha, gelegen ten westen van de bruisende stad Iringa, is één van Tanzania’s grootste nationale parken en een waar stukje ongerepte wildernis. De grote Ruaha rivier, die door het glooiende landschap stroomt dat voornamelijk begroeid is met miombo-bossen, vormt de levensader van het park en trekt grote concentraties wild aan tijdens het dorge seizoen (van juli tot oktober). Ruaha telt het grootste aantal olifanten van Tanzania. Daarnaast staat het park ook bekend om zijn grote kuddes antilopen, giraffen, leeuwen, cheetahs, luipaarden, wilde honden, nijlpaarden en krokodillen. Verder kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen door de aanwezig van minstens 500 vogelsoorten. Wij bezochten het park al tweemaal en kunnen niet genoeg krijgen van de prachtige natuur. Kamperen in de wildernis met uitzicht over de Ruaha rivier kunnen we alleen maar aanraden!

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Gombe National Park (Tanzania)

Gombe is het kleinste nationale park van Tanzania en is enkel bereikbaar per boot of vliegtuig vanuit het prachtige Kigoma. Het park is gelegen langs de oevers van het Tanganyikameer is en amper 54 km2 groot. Gombe is bekend voor zijn populatie chimpansees. In de jaren zestig kwam Jane Goodall (bekende Engelse antropologe en biologe) naar het park om de chimpansees te observeren en een onderzoekscentrum te stichten. Nog steeds zakt Jane eenmaal per jaar af naar het park.

Via een trektocht met gids door het regenwoud kan je de chimpansees in hun natuurlijke habitat bekijken, een beklijvende ervaring! De chimpansees hebben tot 98 procent dezelfde genen als de mens waardoor je veel menselijke eigenschappen kan waarnemen. Naast chimpansees telt het park nog andere primaten zoals bavianen en colobusaapjes. Na een trekking door het regenwoud kan je nagenieten van een verfrissende duik in het meer en van de zonsondergang op het strand.

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. Katavi National park (Tanzania)

Katavi, het 3e grootste nationale park van Tanzania, is een verborgen parel! Het park, gelegen in het westen, is moeilijk bereikbaar en telt daardoor slechts een honderdtal bezoekers per jaar. Wie toch de kans grijpt om Katavi te bezoeken, zal hier rijkelijk voor beloond worden. De fauna en flora is prachtig!

Uitgestrekte vlaktes afgewisseld met moerassen zorgen voor in combinatie met grote kuddes olifanten en buffels voor een uniek decor. Het “Chada meer”, omgeven door palmbomen, herbergt veel nijlpaarden en andere dieren die op zoek zijn naar verfrissing. Andere bewoners van het park zijn o.a. leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s, hyena’s en antilopen. Ook in Katavi is het een aanrader om te kamperen. Je kan je tentje opslaan nabij de ‘Hippo pool’ en het bijzondere gedrag van de nijlpaarden observeren!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s