Beklim de Kilimanjaro in december!

Nog op zoek naar een eindejaarsuitdaging? Beklim de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika! Deze sportieve challenge kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan enkele van de mooiste Nationale Parken van Tanzania (Serengeti NP, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Ngorongoro CA).

Beklimming Kilimanjaro: Machame route

In het noorden van Tanzania rijst de Kilimanjaro imponerend uit boven de omliggende vlaktes. De Kilimanjaro is de hoogste berg (5895m) van Afrika en tevens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De beklimming biedt een grote variatie aan vegetatiezones en sublieme uitzichten. Het tropisch regenwoud, de vegetatie waar u de wandeling start, gaat geleidelijk aan over in een heidelandschap. Kenmerkend voor deze vegetatiezone zijn de reuzenlobelia’s en reuzenkruiskruiden. Via de hoogland woestijn, met zijn typerende polvormende grassen en korstmossen, wandelt u vervolgens langs de grootste gletsjer van Afrika naar de altijd besneeuwde top.

img_1596

Uitzicht op Mount Meru

Om ten volle te kunnen focussen op uw beklimming en om te kunnen genieten van de indrukwekkende landschappen wordt u bijgestaan door een gids, drager(s) en een kok.

Dag  1: Machame gate naar Machame camp:

Hoogte: van 1646 m naar 2865 m
Afstand: 11 km
Tijd: 5 tot 7 uur
Vegetatie: regenwoud

Dag 2: Machame camp naar Shira camp:

Hoogte: van 2865 m naar 3810 m
Afstand: 5 km
Tijd: 4 tot 6 uur
Vegetatie: heide

Dag 3: Shira camp naar Barranco camp via Lava Tower:

Hoogte: van 3810 m naar 3962 m
Afstand: 10 km
Tijd: 6 tot 8 uur
Vegetatie: steppe

img_1617

Barranco Wall

Dag 4: Barranco camp naar Karanga camp:

Hoogte: van 3962 m tot 4200 m
Afstand: 5 km
Tijd: 3 tot 5 uur
Vegetatie: Alpine woestijn

Dag 5: Karanga camp naar Barafu camp (basiskamp)

Hoogte: van 4200 m tot 4572 m
Afstand: 4 km
Tijd: 3 tot 5 uur
Vegetatie: Alpine woestijn

wp_20141221_021

Base Camp

Dag 6: Barafu camp naar de top –  Mweka hut:

Hoogte: van 4572 m naar 5895 m (de top), terug naar 3048 m
Afstand: 5 km klimmen, 12 km dalen
Tijd: 7 tot 8 uur klimmen, 4 tot 6 uur afdalen
Vegetatie: gletsjer

Dag 7: Mweka hut naar Mweka gate

Hoogte: van 3048 m naar 1800 m
Afstand: 10 km
Tijd: 2 tot 3 uur afdalen
Vegetatie: regenwoud

Na het bereiken van Mweka gate volgt een rit van ongeveer 2 uur naar Arusha, waar u na een week eindelijk kan douchen en kan nagenieten van een onvergetelijke ervaring!

wp_20141223_027

Safari

De Nationale Parken in het noorden van Tanzania zijn bij de betere safaribestemmingen in Afrika. Dankzij de korte reisafstand tussen de parken is het mogelijk om al deze parken te combineren.

Dag  1: Arusha – Tarangire NP – Lake Manyara

Na een rit van ongeveer 2 uur volgt een safari in Tarangire NP. De route wordt hierna vervolgd naar Lake Manyara.

Tarangire National Park is een stukje pure “Grote Slenk” wildernis met als grootste attracties enorme kuddes olifanten en baobab bossen. Hoewel niet zo groot als de wereldberoemde Serengeti-migratie, heeft Tarangire zijn eigen migratie met olifanten, wildebeesten, zebra’s, gazelles en antilopen. De Tarangire rivier, die uitmondt in Lake Burunge, trekt verder ook buffels, giraffen en leeuwen aan.

Lake Manyara, gelegen aan de voet van de westelijke arm van de “Grote Slenk”, is één van de kleinste nationale parken in Tanzania, maar heeft desondanks een spectaculair landschap en is ongelofelijk divers. Deze diversiteit vertaalt zich in een moerassige delta, acacia bossen bezaaid met baobabs, een kleine grasvlakte en uiteraard het meer. Het park staat bekend om zijn unieke boomklimmende leeuwen en immense populatie flamingo’s. Ook olifanten, buffels, verschillende soorten antilopen, zebra’s, giraffen en nijlpaarden komen in grote aantallen voor.

Dag 2 & 3: Serengeti NP

Ontdek Serengeti NP!

dsc02559

Serengeti, het oudste en grootste Nationaal Park van Tanzania, is ongetwijfeld één van de bekendste parken ter wereld. Het NP is wereldberoemd voor zijn gnoe- en zebramigratie, waarbij grote kuddes de Mara rivier oversteken op weg naar Kenia.

Serengeti betekent letterlijk “eindeloze grasvlakte” en deze grasvlakte is het typische landschap dat velen zich voor de geest halen wanneer ze aan Afrika denken.
Afgeronde granieten rotsblokken, ook wel kopjes genoemd, liggen als eilandjes verspreid in de eindeloze grasvlakte. Deze kopjes vormen de ideale verzamelplaats voor leeuwen, die in grote aantallen aanwezig zijn.

De beste plaats, naast Ngorongoro, om roofdieren in actie te zien in Tanzania is Serengeti NP. Leeuwen, hyena’s, cheetahs en luipaarden worden op regelmatige basis waargenomen.
Naast de roofdieren zijn ook grote populaties buffels, giraffen, wrattenzwijnen en een brede waaier aan antilopen aanwezig.

Een uitermate unieke manier om het weidse landschap te overzien is via een ballonsafari!

Dag 4: Serengeti – Ngorongoro Conservation Area

Via een laatste game drive door de Serengeti wordt Ngorongoro Conservation Area bereikt.

Dag 5: Ngorongoro CA – Arusha

Geniet van het geweldige uitzicht en het overvloedige wildleven in de krater!

img_1799

Het hoogtepunt van Ngorongoro Conservation Area is zijn vulkanische krater, de grootste intakte caldera ter wereld. Naast zijn uniek ecosysteem heb je er ook één van de meest spectaculaire uitzichten van Afrika. De krater is een waar dierenparadijs, met onder andere de aanwezigheid van “de big five”. De krater is dé plek bij uitstek om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn te spotten. Leeuwen, hyena’s en jakhalzen zijn de roofdieren die in groten getale aanwezig zijn in de krater. Verder trekt Lake Magadi, op de kraterbodem, duizenden flamingo’s aan.

wp_20141228_006

De Conservation Area heeft naast de krater nog meerdere troeven. Op de grasvlaktes grazen grote kuddes gnoes tijdens de wereldberoemde Serengeti-migratie. Andere frequent geziene gasten zijn de cheetahs en hyena’s. Vanuit cultureel oogpunt kunnen in de Conservation Area Masai dorpjes bezocht worden, maar ook de Olduvaikloof, een belangrijke archeologische site met betrekking tot de menselijke evolutie.

Meer informatie?

African Miles gaat voor puur maatwerk. U geeft ons een budget en uw persoonlijke voorkeuren en wij stellen met onze kennis en onze lokale partner uw droomreis samen. Onze focus ligt op het aanbieden van safari’s in de talrijke wildparken van Afrika. Naast safari’s is er vanzelfsprekend ook voldoende ruimte voor avontuur, ontspanning en cultuur. Op vlak van accommodatie heeft u de keuze uit een brede waaier van hotels, lodges en kampeerplaatsen (basic of luxueus).

Vraag vrijblijvend een offerte aan via

http://www.africanmiles.com/contacteer-ons/

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s