5 redenen waarom Botswana uw nieuwe droombestemming is!

1. Okavango Delta

De Okavango delta, Unesco Werelderfgoed, wordt terecht aanzien als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Afrika. De delta is met z’n 15.000 km2 de grootste inlandse delta ter wereld en vormt een uniek ecosysteem. Het moerasgebied wordt gevoed door de Okavango Rivier en is een permanent moerasgebied bestaande uit een netwerk van lagunes, rivierarmen, beboste eilanden, riet-en papyrusvelden en savanne. De delta herbergt ook een aantal van de meest exclusieve zoogdieren van Afrika, zoals de cheetah, de witte neushoorn, de Afrikaanse wilde hond en de leeuw. Daarnaast is het ook een echt paradijs voor vogelliefhebbers.

Om een totaalbeeld te krijgen van de immense omvang van dit natuurfenomeen en zijn diverse landschap, raden we aan om de delta te verkennen via een combinatie van een (mokoro)boottocht, een wandelsafari, een game drive in Moremi Game Reserve en een spectaculaire panoramavlucht!

Deze diashow vereist JavaScript.

2. Wildlife en Nationale parken

Botswana heeft enkele pareltjes van Nationale Parken met prachtige fauna en flora. Central Kalahari Game Reserve heeft een oppervlakte zo groot als Denemarken en is het grootste wildpark van Botswana. Het landschap is enorm divers en wordt gekenmerkt door acaciabomen afgewisseld met grasland, uitgestrekte vlaktes, valleien en zoutpannen. De bekendste valleien zijn de Deception valley, de Sunday Pan en de Passarge valley. De valleien en zoutpannen trekken o.a. veel gnoe’s, zebra’s, giraffen, luipaarden en leeuwen aan. Central Kalahari GR is ook het leefgebied van de San, beter bekend als de Bosjesmannen.

IMG_2143IMG_2054

Chobe National Park is beroemd vanwege zijn immense populatie olifanten. Het park heeft een enorme rijkdom aan wildleven. Een (foto)safari per boot op de Chobe rivier is de ideale manier om veel dieren te spotten. Ook Savuti staat bekend om zijn buitengewone weelde aan dieren. Luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, zebra’s en giraffen zijn maar enkele van de frequent geziene dieren in het park.

Deze diashow vereist JavaScript.

Moremi Game Reserve is uniek door zijn ligging in de Okavango Delta. Dankzij de aanwezigheid van de Delta is het landschap in Moremi steeds groen en levendig. Enkele van de mooiste locaties en beste plaatsen om dieren te zien, liggen nabij de Khwai rivier, Xakanaxa en ‘Dead Tree Island’.

IMG_3146

IMG_3214

Dead Tree Island

3. Makgadikgadi & Nxai zoutvlaktes

Naast de wildparken zijn ook de zoutvlaktes één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Botswana. Makgadikgadi pan bestaat uit een verzameling van uitgestrekte zoutvlaktes en is één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Lekhubu Island, een formatie van rotsen en massieve baobabbomen gelegen in de zoutvlakte, is één van de populairste (kampeer)bestemmingen. Treed in de voetsporen van Top Gear, het bekende BBC programma, dat een aflevering gewijd heeft aan de ongerepte Makgadikgadi pans (https://www.youtube.com/watch?v=OETj9aTYO2Q).

IMG_3338

IMG_3357

Lekhubu Island

Ook Nxai Pan National Park, bestaande uit een serie van gefossiliseerde zoutpannen, is zeker een bezoek waard. De belangrijkste bezienswaardigheid is Baines Baobab, 7 indrukwekkende apenbroodbomen gelegen aan de voet van een zoutvlakte. Bij zonsondergang is een bezoek aan een waterput een absolute aanrader. Op zoek naar drinkwater komen hier o.a. olifanten, giraffen en impala’s in grote getale voor. Ook leeuwen liggen hier vaak op de loer, op zoek naar een interessante prooi.

IMG_3306

Zonsondergang in Nxai Pan NP

4. Victoria Falls

Hoewel de wereldberoemde Victoria Falls niet in Botswana liggen, kunnen de watervallen gemakkelijk bezocht worden via een daguitstap vanuit de stad Kasane. Kasane is gelegen in het noorden van Botswana, en grenst zowel aan Zimbabwe als Zambia. Vanuit beide landen is het mogelijk om de indrukwekkende watervallen te bezoeken. De watervallen zijn 1708 meter breed en 100 meter hoog. Miljoenen liters water storten in een recordtempo naar beneden en zorgen bij hoog water voor een gigantisch misttapijt  dat van kilometers ver zichtbaar is. Echte avonturiers kunnen hier wildwaterraften, bungeejumpen of per helikopter over de watervallen vliegen.

13590416_10154098247497702_5297869391738123480_n

5. Self Drive & kamperen

Botswana is als het ware gemaakt om te ontdekken via een self drive, dankzij zijn goed onderhouden wegennetwerk. Met een 4×4 WD jeep kan je op eigen tempo doorheen het land reizen. In de wildparken zijn er prachtige kampeerlocaties, gelegen in een uniek en intact landschap dat nog niet is platgelopen door massatoerisme . Genieten onder een duizelingwekkende sterrenhemel, ver weg van de dagelijkse drukte, dat wensen we iedereen toe!

13645354_10154098244727702_393204431407544630_n

13615228_10154098244562702_9062973234726843972_n

Kamperen in Central Kalahari GR

African Miles biedt reizen op maat aan naar Botswana (self drive), Tanzania, Oeganda & Malawi. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via http://www.africanmiles.com/contacteer-ons/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s