Groepsreis Zuid Tanzania augustus 2016

African Miles biedt in augustus 2016 zijn eerste groepsreis aan.

14 augustus – 24 augustus

De groepsreis is een combinatie van game drives in enkele schitterende nationale parken afgewisseld met tal van (eenvoudige) wandelingen in het magische Zuiden. Onderweg komen jullie in aanraking met de cultuur en het leven in Tanzania door verschillende dorpjes en het platteland te bezoeken. De reis eindigt met een verblijf aan de Indische Oceaan, waar jullie kunnen relaxen op het strand. Er is ook een mogelijkheid om het verblijf te verlengen met een 3-daags bezoek aan Gombe Stream National Park.

Tanzania Michiel 002 (195)

Voor meer details en vragen kan u contact opnemen met reisleider David Yekutiel (davidnartan@gmail.com). Boeken kan via African Miles (info@africanmiles.com).

David is onze ervaren Engelstalige gids. Hij woont in België en heeft zijn roots in Israël en Engeland. In een internationaal gezelschap zal hij jullie met een aanstekelijk enthousiasme op sleeptouw nemen in het ongerepte zuiden van Tanzania. Wie nieuwsgierig is naar David’s voorbije reis, kan zijn reisverslag nalezen op http://www.horustanzania.com/.

Prijs: € 1950 + vlucht (€ 500 – 700 heen en terug).

De prijs is berekend op een minimum van 5 deelnemers en op basis van gedeelde kamers. Kleine wijzigingen zijn mogelijk, éénpersoonskamer op aanvraag.

Programma

Dag 0: Dar es Salaam

De geplande vlucht is met Turkish Airlines en vertrekt rond de middag vanuit Europese bestemmingen richting Istanbul. Istanbul – Dar es Salaam is een nachtvlucht. Indien deze vluchten veranderen, kan het programma van de eerste en laatste dag aangepast worden.

Dag 1: Mikumi NP

In de vroege ochtend komen jullie aan in Dar. Er wordt kennis gemaakt met de gids/chauffeur en jullie vertrekken naar Mikumi (3 – 4 uur). Onderweg wordt er gestopt voor het ontbijt. De rest van de voormiddag kunnen jullie relaxen en recupereren in de lodge van de vermoeiende reis. Na de lunch staat een game drive tot zonsondergang op het programma.

Mikumi is een populaire eerste stop in het zuidelijk safari circuit en een ideale safaribestemming om op korte tijd veel dieren te observeren. Mikumi wordt omgeven door de Uluguru Mountains, Rubeho Mountains, Udzungwa Mountains en Selous Game Reserve.

Inwoners van het park zijn leeuwen, nijlpaarden, buffels, krokodillen, olifanten, giraffen en kleine migrerende kuddes zebra’s en gnoe’s. De grootste kans om deze dieren te spotten is rond de Mkata overstromingsvlakte en de Hippo Pools.

Overnachting: Mikumi Safari Lodge op basis van vol pension.

tanzania juli 2008 leen 515

Dag 2: Mikumi NP – Udzungwa Mountains NP

Via een game drive verlaten jullie na het ontbijt het park. Na aankomst in Udzungwa staat een trekking in de Udzungwa Mountains naar de Sanje watervallen (170 m) op het programma. Zij die willen kunnen naar de top klimmen en genieten van het spectaculaire uitzicht. Anderen kunnen een duik nemen bij de waterval.

Udzungwa is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. De tochten door het dicht beboste hoogland naar de prachtige Sanje watervallen zijn stevig maar eenmaal boven bij de watervallen is het uitzicht adembenemend.

Tanzania Michiel 002 (222)

Het park telt de grootste verscheidenheid aan primaten in Tanzania. Er leven 11 verschillende soorten waaronder de zeldzame Iringa Red Colobus, de Sanje Crested Mangabey en de recent ontdekte Highland Mangabey.

tanzania juli 2008 leen 497

Overnachting: Twiga Hotel op basis van vol pension.

Dag 3: Iringa

In de ochtend volgen jullie de Tan-Zam Highway naar het levendige stadje Iringa. Na lunch kunnen jullie Iringa’s bekende markt bezichtigen. In de namiddag bezoeken jullie Isimila Stone Age.

Isimila Stone Age: Dichtbij Iringa kan je een indrukwekkende archeologische site bezoeken met een landschap bestaande uit kleine canyons en door erosie gevormde aardpiramides. Via een begeleide wandeling in de vallei kan je de prachtige site van dichtbij bewonderen. Er is ook een museum waar goedbewaarde gereedschappen uit de steentijd uitgestald zijn.

Tanzania Michiel 002 (217)

Overnachting: Gentle Hills Hotel op basis van vol pension.

Dag 4: Iringa – Ruaha NP

In de vroege ochtend vertrekken jullie naar Ruaha NP. Onderweg wordt er gestopt om een Maasai dorpje te bezoeken. In de namiddag staat een game drive op het programma.

Ruaha, gelegen ten westen van de bruisende stad Iringa, is één van Tanzania’s grootste nationale parken én een waar stukje ongerepte wildernis. De grote Ruaha rivier, die door het glooiende landschap stroomt dat voornamelijk begroeid is met miombo-bossen, vormt de levensader van het park en trekt grote concentraties wild aan tijdens het droge seizoen (van juli tot oktober). Ruaha telt het grootste aantal olifanten van Tanzania. Daarnaast staat het park ook bekend om zijn grote kuddes antilopen, giraffen, leeuwen, cheetahs, luipaarden, wilde honden, nijlpaarden en krokodillen. Verder kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen door de aanwezigheid van minstens 500 vogelsoorten.

Overnachting: Kamperen op basis van vol pension.

KAMPEREN IN RUAHA: Jullie zullen comfortabel overnachten op de speciaal voorziene campsites. Grote tenten met muskietennetten, kampeerbedden, matrassen, beddengoed en kussens zullen voorzien worden. Jullie kok zal warme maaltijden serveren en ’s nachts zal er continu een nachtwacht aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Toiletten en douches zijn aanwezig.

tanzania juli 2008 leen 358

Tanzania Michiel 002 (149)

Dag 5 & 6: Ruaha NP

De komende twee dagen zullen jullie het park ontdekken via game drives en wandelsafari’s (met gewapende rangers).

Overnachting: Kamperen op basis van vol pension.

Dag 7: Ruaha NP – Iringa

Na het ontbijt vertrekken jullie via een laatste game drive terug richting Iringa. Hier kunnen jullie opnieuw genieten van het comfort en de beschaving na het avontuur in de wildernis.

Overnachting: Gentle Hills Hotel op basis van vol pension.

Dag 8: Iringa – Bagamoyo

Vandaag staat een lange rit van Iringa naar Bagamoyo, aan de kust, op het programma. Onderweg wordt er voldoende gestopt op mooie plaatsen. Jullie komen op tijd aan in Bagamoyo om de historische haven te bezichtigen of om een duik bij zonsondergang te nemen in de Indische Oceaan.

Overnachting: Bagamoyo Country Club op basis van vol pension.

Dag 9: Bagamoyo

Ontspannen en activiteiten naar keuze na een fantastische safari. Jullie kunnen genieten van het strand en het oud centrum en de markt bezoeken. ’s avonds rijden jullie terug naar Dar es Salaam.

Bagamoyo is een kuststadje, op 75 km van Dar Es Salaam, met een rijk verleden. Van 1887 tot 1891 was Bagamoyo de hoofdstad van Duits Oost Afrika. In de 19e eeuw was het een van de belangrijkste havens voor de handel in ivoor, slaven en zout. Het was tevens de eindstop van de handelsroute tussen het Tanganyikameer en de oceaan.

Vandaag behoort Bagamoyo tot het UNESCO werelderfgoed en kan je de getuigenissen van vervlogen tijden terugvinden in het museum van de Katholieke Missie en het Caravan Serai museum. Daarnaast is het ook aangenaam vertoeven op de hagelwitte stranden.

Overnachting: Transit Hotel op basis van vol pension.

Dag 10: Retour

Vroeg in de ochtend vliegen jullie terug naar Istanbul (met verdere verbinding).
Optie: vlucht naar Kigoma voor een chimpansee trekking in Gombe Stream NP (zie verder).

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle park entreegelden
 • Accommodatie volgens programma
 • Activiteiten volgens programma
 • Maaltijden volgens programma
 • Vervoer met professionele Engelssprekende chauffeur/gids en kok
 • Game drives
 • Kampeermateriaal
 • Flessenwater overdag

 Niet inbegrepen in de prijs:

 • Extra drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekeringen
 • Visumkosten

Optioneel pakket: chimpansee trekking in Gombe Stream NP

24 – 26 augustus

Prijs: € 950 inclusief vluchten

Dag 1 Dar es Salaam – Gombe Stream NP

In de vroege ochtend vliegen jullie van Dar naar Kigoma, aan Lake Tanganyika. Na een bezoek aan Ujiji nemen jullie een privéboot naar Gombe Stream NP. Na lunch trekken jullie het woud in op zoek naar de chimpansees.

Ujiji, gelegen aan het Tanganyikameer, was in de 19e eeuw een belangrijk centrum voor de slavenhandel. Vandaag de dag is het niets meer dan een buitenwijk van Kigoma. Ujiji is ook de plaats waar de wereldberoemde ontdekkingsreizigers Dr. Livingstone en Dr. Henry Morton Stanley elkaar begroetten met de legendarische woorden “Dr. Livingstone, I presume”. Naast een gedenksteen onder de mangoboom, waar ze elkaar ontmoetten, is er ook een klein museum dat meer informatie verstrekt over de rijke geschiedenis van Ujiji.

Gombe is het kleinste nationale park van Tanzania en is enkel bereikbaar per boot of vliegtuig vanuit het prachtige Kigoma. Het park is gelegen langs de oevers van het Tanganyikameer en is amper 54 km2 groot. Gombe is bekend voor zijn populatie chimpansees. In de jaren zestig kwam Jane Goodall (bekende Engelse antropologe en biologe) naar het park om de chimpansees te observeren en een onderzoekscentrum te stichten. Nog steeds zakt Jane eenmaal per jaar af naar het park.

Via een trektocht met gids door het regenwoud kan je de chimpansees in hun natuurlijke habitat bekijken, een beklijvende ervaring. De chimpansees hebben tot 98 procent dezelfde genen als de mens waardoor je veel menselijke eigenschappen kan waarnemen. Naast chimpansees telt het park nog andere primaten zoals bavianen en colobusaapjes. Na een trekking kan je nagenieten van een verfrissende duik in het meer en van de zonsondergang op het strand.

IMG_1774

IMG_2312

Overnachting: Tanapa Resthouse op basis van vol pension.

Dag 2: Gombe Stream NP – Kigoma

Ochtendtrekking naar de chimpansees en bezoek aan de waterval. Na lunch kunnen jullie ontspannen en zwemmen in het meer alvorens ’s avonds per boot terug te keren naar Kigoma.

Overnachting: Coast View Resort op basis van vol pension.

Dag 3: Kigoma – Dar es Salaam

Na het ontbijt vliegen jullie terug naar Dar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s